Отново „въоръжен банков обир” в Сливен?
Отново „въоръжен банков обир” в Сливен? / Дарик Сливен

Двама въоръжени мъже се опитаха да „оберат" банков клон в центъра на Сливен. След подаден сигнал на тел. 112 специалната група за бързи и тактически действия към Областната полиция на МВР-Сливен успяха да заловят престъпниците при излизане от офиса. Това действие се разигра пред очите на деца от сливенските детски градини.

Демонстрацията бе по повод професионалния празник на полицията - 8 ноември. Регионалният говорител на ОДМВР Велина Петкова им обясни, че Архангел Михаил е покровител на полицаите, понеже се смята, че той е предводител на ангелите, които се борят за реда и справедливостта. Малчуганите имаха възможност да се запознаят отблизо с различна полицейска техника. „Най-голямо впечатление ми направиха сирените на полицейските коли. А в колата се чувствах като полицай, хващаш престъпници", сподели едно от децата.

След демонстрациите учениците посетиха Районното управление на МВР в града - като част от Деня на отворените врати по случай професионалния празник на служителите на реда. Дни на отворените врати ще се проведат и Районните управления в Нова Загора, Твърдица и Котел.