Отново Сливенски огньове
Отново Сливенски огньове / Дарик Сливен, Архив

Символният огън на Майските дни на културата ще бъде запален тази вечер на площад „Х. Димитър" в Сливен от именитите оперни певци Тодор Чанев и Евгени Алексиев.

Проявите в Дните на културата започват още в 16.00 ч. на площада с открита сцена, на която ще се изявят талантите на Сливен - изпълнители от детските градини и ученически колективи. В 17.00 ч. във Военния клуб ще се състои тържествен концерт на българо-руски хор „Славяне" и вокална група „Росиянка" към Дружество „Бащин дом" по повод 9 май - Деня на победата. В 18.30 ч. в голямата зала на Драматичен театър „Стефан Киров" официално ще бъдат открити Майските дни на културата, след което Симфоничен оркестър Сливен ще представи празничния си концерт по повод 80 години от създаването си.

В 20.00 ч. на откритата сцена на градския площад започва концертът на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен със специалното участие на сестри Диневи. Церемонията по запалването на Сливенските огньове е от 20.45 ч., след което на площада ще има народно веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци.