Отново гледат делото на Иван Терзиев - Беленски
Отново гледат делото на Иван Терзиев - Беленски / netinfo

Очаква се днес Сливенският окръжен съд да даде ход на делото срещу Иван Терзиев-Беленски. То бе отложено за трети път на 11 февруари, когато подсъдимият отново не се яви в съда заради заболяване.
Адвокатът на Терзиев - Любомир Брайнов, представи болничен лист, според който Беленски е приет за лечение от 26 до 29 януари в кардиологичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен с диагноза исхемична болест на сърцето. След това му е назначено домашно лечение.

В съда е постъпила молба от защитата на подсъдимия, че той е в тежко здравословно състояние и не може да се яви на заседанието. Освен това Беленски имаше направление за коронарография и евентуално поставяне на байпас. Тези манипулации се извършвали само в столицата и поради това адвокатът поиска промяна на мярката за неотклонение от „домашен арест” в по-лека.

Възложената още на 14 януари кардиологична екпертиза на подсъдимия не бе представена в съда. Тя трябваше да установи какво е действителното здравословно състояние на Терзиев и дали е било пречка той да се яви в съда.

Съдия Мартин Данчев разпореди експертизата да бъде разширена. В нея трябваше да ще вземат участие три вещи лица, специалисти по кардиология, които съдът да определи.

Иван Терзиев – Беленски бе задържан на 29 февруари със 6 килограма наркотици в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП – национална служба “Полиция”. По- късно при обиск в негова къща в село Бяла, община Сливен, бяха открити още 62 кг. наркотици, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в копюри от по 100 долара.