Отложиха гласуването за недостроената болница
Отложиха гласуването за недостроената болница / netinfo

Общинските съветници отложиха за сесията на 19 октомври гласуването на предложението за продажба на имота от 78 декара в квартал „Ново село” - недостроената болница и прилежащият й терен.

Предложението бе на кмета Йордан Лечков и включваше обявяване на конкурс за продажба при начална цена 3 921 740 лева за изграждане на луксозен жилищен квартал. В конкурсните условия бе вписано, че купувачът се задължава да предостави на общината 60 апартамента от жилищния квартал, който ще бъде построен на мястото, и да заплати 2 450 000 лева на три вноски.

Предложението за сключване на най-голямата инвеститорска сделка на Община Сливен от повече от десет години насам предизвика бурни дебати в местния парламент. Исканията за промени се обединиха около възможността за по-висока цена на квадратен метър, за назначаване на нов оценител за имота, както и за прехвърляне на собствеността на сто процента след изплащането на дължимата сума, също на сто процента.

Вносителят Йордан Лечков сам одобри отлагането на гласуването, за да могат допълнителните предложения да бъдат отново разгледани в постоянните комисии на Общински съвет. За намеренията си, като инвеститор, проявил интерес към терена, пред общинските съветници взе думата и директорът на „Декотекс” АД Васил Йовчев.