Отложиха делото срещу Беленски
Отложиха делото срещу Беленски / netinfo
Отложиха делото срещу Иван Терзиев  Беленски заради заболяване на адвоката му. Окръжният съд в Сливен насрочи нова дата – 14 януари.

Два дни преди заседанието защитникът, който е от Велико Търново, е представил болничен лист, че не може да се яви в съда. Подсъдимият заяви днес, че не желае да бъде защитаван от друг адвокат. На днешното заседание Беленски поиска промяна на мярката му за неотклонение от „домашен арест” в „парична гаранция”. Съдът отказа да измени мярката, като определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в седемдневен срок.

Припомням, че Върховният съд се произнесе за подсъдността и определи процесът да се води в Сливен, откъдето са повечето свидетели.

Иван Терзиев – Беленски бе задържан на 29 февруари със шест килограма наркотици в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП – национална служба “Полиция”. По- късно при обиск в негова къща в село Бяла, община Сливен, бяха открити още 62 кг. наркотици, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в купюри от по 100 долара.

Законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.