Откриват сградата на детска градина в Трапоклово
Откриват сградата на детска градина в Трапоклово / Дарик Сливен, Архив

Официално откриване на построената сграда на детската градина в село Трапоклово ще се състои днес. Средствата за изграждането й са отпуснати от правителството на САЩ.

Детското заведение се състои от 2 занимални с кътове за хранене, спане и игри. Към всяка от занималните са предвидени гардеробчета, умивалня, тоалетна, разливно за храна. Изградени са още: физкултурен-музикален салон със склад, кухненски блок с помещение за зареждане, разливно, умивалня, склад, котелно, офис /кабинет на директора/, санитарен възел за персонала, клетка за почистване на инвентара и зелени площи.

Сградата е на един етаж като конструкцията й е монолитна. Покривът е скатен с дървена конструкция и керамични керемиди. Монтирана е още и цялостна топло и хидроизолация. Градината е изпълнена в съответствие с изискванията за достъпна среда и осигурява безпроблемен достъп за лица с увреждания.

Детската градина посещават 16 деца, разпределени в две групи.

Официални гости на събитието ще бъдат посланикът на САЩ в България Н. пр. г-жа Марси Б. Рийс, зам.-областният управител Христо Карабекиров, кметът на Сливен инж. Кольо Милев, заместник-кметовете Иван Манчев и Иван Славов, заместник-председателя на ОбС - Борислав Павлов и главните експерти в отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт" Йордан Берберов и Светлана Вълчева.