Откриха учебната година в Стралджа
Откриха учебната година в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

 

В СОУ ”П. Яворов” - Стралджа  посрещнаха 553 ученици, 64 са  първолаците, които за първи път прекрачиха прага на училището

Гости на тържественото откриване на учебната година бяха народният представител Атанас Мерджанов, кметът на общината Митко Андонов, Боряна Атанасова - председател на училищното настоятелство.

Традиционното откриване на новата учебна година започна с посрещане на знамето и приветствените думи на водещите. Бели, зелени и червени балони литнаха към небето. Директорът на училището Валентина Маринова топло приветства учениците.

В своето поздравление кметът Митко Андонов се обърна към всички ученици с пожелание  за упоритост и постоянство в овладяване на знанията, към първокласниците, с уверение, че няма от какво да се страхуват, когато до тях са учителите, към родителите с молба да бъдат близо до децата си, да ги възпитават в родолюбие и амбиции за постигане на повече знания.

”Приоритет в работата на общината винаги е и ще бъде образованието- подчерта кметът, - защото за просперитета на общината ни са необходими хора образовани, знаещи и можещи личности, конкурентноспособни и справящи се с всяка житейска ситуация!”

Митко Андонов удари първия звънец, директорката Валентина Маринова ливна менчето с вода с пожеланието „На добър час!” Тържествено беше открита новата учебна година и в ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Стралджа,  където гост беше Мария Толева, зам.- кмет на общината. Празничен беше денят в  ОУ ”Хр. Ботев” в село Войника и  ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в село Зимница.

Откриха учебната година в Стралджа
netinfo

Тържество по повод първия учебен ден имаше и в Социално-педагогическия интернат в Стралджа, където приветствие от името на кмета Митко Андонов поднесе Йорданка Апостолова, секретар на общинската Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Днес колективът научи от своя директор Митко Петров, че МОМН дава висока оценка за работата в интерната и предстои допълнителна финансова подкрепа за материалната и учебна база на интерната.