Откриха реновираното отделение по неонатология в областната болница
Откриха реновираното отделение по неонатология в областната болница / Дарик Сливен, архив

Реновираното отделение по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен официално бе открито днес от министъра на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова. „Във време на икономическа криза екипът на болничното заведение успя да направи най- добрата инвестиция. Благодаря на всички специалисти, акушерки и персонал и съм горда, че съм била техният министър на здравеопазването”, заяви при откриването министър Атанасова.

„Много е важно, че в тази болница се прави инвестиция в няколко насоки, усвояват се европейски средства и МБАЛ „Д-р Иван Селимински” е едно от 13-те лечебни заведения, които усвояват средства по този европроект, предстои откриване на сградата на отделението по хемодиализа и със собствени средства ръководството на болницата успява да извърши ремонтни дейности в най-приоритетните си отделения”, допълни здравният министър.

Атанасова заяви, че майчиното и детското здравеопазване са приоритет и на правителството и на лечебните заведения. Инвестицията е на обща стойност 155 000 лв., от които 35 000 лв. са в изпълнение на мерки за енергийна ефективност, по проект „Осигуряване на ефективна здравна инфраструктура и модернизация на МБАЛ Сливен”, и останалите 118 000 лева са средства на болницата, съобщи директорът д-р Васислав Петров. Извършено е и ново обзавеждане на отделението, чиято сума възлиза на около 33 000 лева, също собствени средства, уточни д-р Петров. На официалното откриване присъстваха народният представител Десислава Танева и кметът на Сливен Кольо Милев.