зам. министри
зам. министри / община Нова Загора
Откриха обновената сграда на  Районното управление на МВР в Нова Загора. Тя бе изцяло обновена по европейски проект на община Нова Загора. Проектът е по ОП "Региони в растеж". Строителните дейности са в размер на 336 076,08 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 325 748,29 лева.

Община Нова Загора участва със собствени средства в размер на 10 327,79 лева. Направена е хидро- и топлоизолация на обекта, подменена е дограмата, извършени са и други подобрения.

Гости на официалното откриване бяха още зам.председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.министърът на МРРБ Деница Николова, зам.министърът на МВР Красимир Ципов, депутатът от ГЕРБ Галя Захариева, областния управител на Сливен Чавдар Божурски, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков, началникът на РУ на МВР-Нова Загора Стефан Борисов. 

Кметът на Нова Загора Николай Грозев заяви „удовлетворен съм, че в навечерието на идващите светли празници можем да открием поредната санирана сграда в Нова Загора. Щастлив съм, че наред с многобройните жилищни блокове и учебни заведения, вече и сградата на Районно управление „Полиция” - Нова Загора е с повишена енергийна ефективност. След финализирането на обекта се промени и визията на централния ни площад. Нова Загора е динамично развиващ се град и ние доказваме това с всяка стъпка нагоре и напред.”

Нова Загора
община Нова Загора


Заместник-министърът Деница Николова изрази своето задоволство, че открива поредния обект по проект на МРРБ, реализиран със съдействието на Община Нова Загора.

От своя страна заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов изказа благодарност на Община Нова Загора и Министерството на развитието и благоустройството за успешната съвместна работа и за реализираните проекти, които позволяват на МВР да провежда политики за подобряване условията на работа на техните служители.

Община Нова Загора и Министерството на регионалното развитие и благоустройството поздрави и народният представител Цветан Цветанов. Той им благодари за ползотворната съвместна работа и подчерта, че когато държавата е стабилна, а институциите работят ръка за ръка, се постигат добри резултати.

Предстои основен ремонт и на сградата на пожарната в Нова Загора. Той ще бъде финансирано по същия европейски проект на общината, като средствата ще възлизат на около 200 хил.лева. Сградата на пожарната, подобно на тази на полицията, също не е виждала ремонти от повече от 30 години насам.