Отделят „капанчета” от пътя с ров?
Отделят „капанчета” от пътя с ров? / netinfo

Възможно е с ров да бъде спрян достъпа до шосето на крайпътни заведения по пътя към Бургас в района на село Блатец, съобщи началникът на Пътно управление Сливен инж. Костадин Костадинов.

„Тази крайна мярка ще бъде предприета, ако собствениците на заведения не приведат обектите си в съответствие със закона. 9 от заведенията не разполагат с акт 16. В този район имаме проблем Районната потребителска кооперация в Блатец, защото оттам твърдят, че земята е тяхна”, каза още Костадинов.

Някои от незаконните рекламни табели започнаха да се демонтират, защото собствениците им не са заплащали такса на Агенция пътища.

Таксата е по тарифа на квадратен метър рекламна площ, утвърдена с публикация в Държавен вестник и нейната цена не се е покачила особено много, смята началникът на Пътно управление.

По списък, придружен със снимков материал в област Сливен незаконните съоръжения са 44 на брой, като повечето от тях са в община Сливен и са най-много в района на Сливенски минерални бани.

Демонтирането на табелите се извършва от фирмите, които имат сключен договор за пътно поддържане. Незаконните рекламни табели са предимно малки и има само 3-4 билборда.

Повечето от бизнесмените сключват договори с няколкото фирми, които предлагат рекламни билбордове край пътя.

Някои от предупредените собственици вече са демонтирали своите реклами, други пък подават заявления, че обектите им са в процес на узаконяване, информира още Костадинов.