Отчет за дейностите на областна администрация
Отчет за дейностите на областна администрация / netinfo

Един от приоритетите за 2008 година бе превръщането на Областна администрация – Сливен в модерна европейска администрация. В тази връзка успешно бе внедрена система за управление на качеството и получен сертификат по стандарт ISO 9001: 2000, съобщи областният управител Христина Чолакова. Подобрени са и професионалните знания и умения на служителите. 11 от тях са преминали обучение по английски език, 16 подготовка за сертифициране IT- CART, 2-ма многомодулна специализация.

Продължава поместването на актуална информация на уеб-сайта на администрацията, както и изготвянето на нов. Друг приоритет е актуализацията на хартата на клиента, както и работата за противодействие на корупцията. На заседания на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията са разгледани пет сигнала за корупционни практики, уточни Чолакова.

Сред приоритетите е и създаване на условия за развитие на туризма. През миналата година бе финализирано изработването на Подробен устройствен план на Сливенски минерални бани и бе възложено изготвянето на кадастрална карта на урбанизираните територии в Природен парк „Сините камъни”. И през тази година ще продължи работата по част от приоритетните дейности, добави Христина Чолакова.