Осъдиха баща блудствал с малолетната си дъщеря
Осъдиха баща блудствал с малолетната си дъщеря / Дарик Сливен, Архив

Три години и шест месеца затвор при първоначален строг режим, постанови Районен съд Сливен срещу баща, блудствал с малолетната си дъщеря.

Съдът призна за виновен подсъдимия Н.З. на 47 г. от село Боров дол в извършване на блудствени действия за два периода от време. Преди детето да навърши 14-години, и след като е навършило 14-години. Блудствените действия бащата е извършил от август 2009 до юли 2011 г. в дома им в селото.

По обвинението за извършени блудствени действия с малолетно лице Районен съд Сливен осъди Н.З. на три години и шест месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим.

По обвинението за извършване на блудствени действия спрямо лице навършило 14-години Районен съд осъди Н.З. на три години и шест месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим.

На основание чл. 23 от Наказателния кодекс съдът му наложи едно общо наказание по повдигнатите обвинения - три години и шест месеца лишаване от свобода, като наказанието си той ще изтърпи при първоначален строг режим. Съдът зачете времето, през което Н.З. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража," считано от 26 юли 2011 г.

Съдът приведе в изпълнение наложено му наказание от 2005 година по обвинение в опит за убийство. По тази присъда той ще изтърпи наказание от две години лишаване от свобода при първоначален общ режим, отделно от определеното общо наказание. Деянието по това дело той е извършил през 2003 г., а окончателната присъда от две години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок е постановена от Върховен касационен съд.

Районен съд осъди Н.З. да заплати 20 хиляди лева обезщетение на детето за претърпените неимуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от 20 юли 2011 година.

Н.З. бе осъден да заплати направените разноски по делото в размер на 1 148.00 лева за изготвянето на експертизи, както и държавна такса в размер на 800.00 лв. върху уважената част от гражданския иск.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд Сливен.