Оставиха в ареста братята, нападнали горския стражар
Оставиха в ареста братята, нападнали горския стражар / Дарик

По искане на Районна прокуратура -Сливен, съдът задържа под стража тримата братя от Сливен - Илия Вичев (33г.), Недко Недев (30г.) и Йордан Вичев (25г.). Същите са обвинени за това, че на 27 януари, в местността „Бармука" край Сливен, са нанесли телесни повреди на служител от Държавно горско стопанство - Сливен.

Обвиняемите са добивали незаконосъобразно сурова дървесина от горския фонд, когато служителят им поискал документите. Те оказали съпротива и му нанесли удари в главата. Обвинени са и за извършване на още едно престъпление - незаконен добив на дървесина от държавния горски фонд.

И тримата братя са с предходни осъждания за извършени престъпления против собствеността. На този факт акцентира прокурорът, който бе категоричен, че ако не бъдат в ареста, то има опасност същите да извършат ново престъпление или да се укрият.

Представителят на държавното обвинение аргументира искането си и с обстоятелството, че има достатъчно събрани доказателства, че обвиняемите са извършили престъплението, в което са обвинения.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и определи постоянна мярка „задържане под стража" за всеки един от тях.

Определението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Сливенския окръжен съд.