Основно училище „Христо Ботев” – село Ботево  отбеляза своята 135-та годишнина
Основно училище „Христо Ботев” – село Ботево отбеляза своята 135-та годишнина / Община Тунджа

Едно от най-старите учебни заведения в община „Тунджа”Основно училище „Христо Ботев” в село Ботево отпразнува на 24 май 135 години от своето създаване. Тържеството по този повод събра много бивши ученици, учители и директори на учебното заведение, родители, приятели и гости. Посрещани с хляб и сол на входа по старата българска традиция, гостите още с влизането си можеха да се докоснат до живота в Ботевското училище, разглеждайки рисунките и ръчно изработените творения на учениците, както и запечатаните на снимки моменти през годините в училището.

Сред официалните гости на празника бяха Нели Славова – председател на Общински съвет - „Тунджа”, кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Ели Василева, началникът на отдел „Образование” в община „Тунджа” Димитър Димитров, кметът на село Ботево Георги Танев, кметове и кметски наместници от община „Тунджа”, както и директори на учебни заведения.

Основно училище Христо Ботев  село Ботево  отбеляза своята 135-та годишнина
netinfo

Директорът на Основно училище „Христо Ботев” Тинка Иванова поздрави всички с Деня на Светите братя Кирил и Методий. Тя добави: „Днешният ден е още по-вълнуващ за нас. През 1880 г. с много желание и огромен труд будни ботевци поставят началото. Една стая в стара схлупена сграда, близо до селския мегдан, приема 25 ботевски малчугани. Оттогава вече 135 години историята на Основно училище Христо Ботев” – село Ботево се гради на стари традиции, разкривайки нови пътища и хоризонти за всяка духовна дейност и човешко дело”. Тинка Иванова благодари на община „Тунджа”, на Регионалния инспекторат по образованието – Ямбол, както и на цялата ботевска общественост за доброто отношение към училището и за резултатната съвместна работа.