Още над 4 милиона идват по водния цикъл
Още над 4 милиона идват по водния цикъл / DarikNews.bg

Кметът на Сливен Йордан Лечков е подписал анекс към договора с Министерството на околната среда и водите по Оперативна програма „Регионално развитие", обяви сам той пред журналисти. Според него общината ще получи над 4 милиона за водния цикъл на града. Била готова експертизата от фирмата за строителен надзор. Лечков обаче каза, че не се знае дали ще бъде подписано удължаване на меморандума с Европейската комисия и тогава не се знаело дали ще бъде довършена подмяната на водопровода и канализацията, а пречиствателната станция за отпадни води още не била започната.

„От моeто отстраняване досега изгубихме много време и сега ако някой може да ми даде отговор защо загубихме 6 месеца. Имаше препоръка на прокурора да се спре процедурата, общински съветници бяха сезирали Административния съд, писаха докъде ли не. Дадохме достатъчно негативни сигнали от нашия град и община и сега отново ще се борим с вятърните мелници", коментира още Лечков:

Администрацията сега правела разчетите за оставащите ремонти и за това искала и част от парите от искания нов общински заем в размер на 6 милиона и 136 хиляди евро да бъдат за собствени средства по водния цикъл. Публичното обсъждане на новия кредит е на 22 декември.