Определят комисия за приемане на бюлетините
Определят комисия за приемане на бюлетините / DarikNews.bg, архив

Консултации за назначаване на комисия за приемане на бюлетините, екземпляра от протокола, предназначен за областната администрация и останалите книжа и материали в 21-ти многомандатен избирателен район - Сливен за парламентарните избори на 12 май ще се проведе днес от 13 часа.

Покани за участие са изпратени до представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 41-то Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

При провеждането на консултациите, следва да се представят писмени предложения за членове в комисиятта, която ще приема изборните книжа в края на изборния ден на 12 май. И ще отчита резултатите и предаването им в Районната избирателна комисия. Съгласно указанията на ЦИК, при сформиране на комисията, трябва да се спазва разпределението, определено в решение на ЦИК от 19.04.2013г, а именно комисията за ПП ГЕРБ - 6 членове, за „Коалиция за България" - 2, за ДПС - 2, за Атака - 1, за „Синята коалиция" - 1, за НДСВ - 1.