Оправдаха кмета на Ямбол за бл.20
Оправдаха кмета на Ямбол за бл.20 / Дарик Сливен, Архив

Окръжният съд в Ямбол оправда подведения под наказателна отговорност кмет Георги Славов по обвинение в нарушения при събарянето на бл. 20 в ромската махала.

Градоначалникът бе даден на съд за това, че през периода септември-октомври 2010 година, умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество. В този период беше съборен прословутият блок, превърнат в развалина от обитателите му.

Според обвинението изпълнителят е имал задължение за „извозване и депониране на всички строителни отпадъци". При реализация на операцията обаче строителните отпадъци са предоставени в разпореждане на фирмата - стомана за 227 000 лв. и инертни материали /бетонови отпадъци/ за 62 800 лв. В резултат са последвали значителни щети за община Ямбол в размер на 290 500 лв.

След присъдата, Георги Славов заяви, че е доволен от решението на съда и добави, че „от самото начало се опитвам да обесена на всички, че това е поредното е поредното дело по измислен сигнал, и е образувано по скоро с идеята да си изгубим взаимно времето. Надявам се, че всички следващи дела, които убеден съм ще ми бъдат повдигнати, защото прокуратурата и полицията работят много усърдно да бъдат пак за проблеми, които съм решил. Защото за всеки решен проблем има дело. Аз към убеден, че за всички големи проекти, които реализираме в Ямбол ще има дела.”