Одрин и Ямбол работят заедно
Одрин и Ямбол работят заедно / netinfo

Експерти от държавната агенция за планиране на Република Турция провеждат днес в община Ямбол мониторинг на приключващия проект „Развитие на институционалните и социални връзки". Проектът е на община Одрин, в партньорство с община Ямбол. Той е финансиран по програма ФАР-Трансгранично сътрудничество.

В рамките на инициативата се проведоха работни срещи и обучения в Ямбол и Одрин, с цел запознаване с работата на двете администрации, преки срещи между служители на дирекции, както и обмяна на опит по отношение на добри практики на територията на съответната административна единица. Проектът даде шанс на две общини от близки региони, но в различни държави, да споделят впечатления и опит при решаването на сходни проблеми.

От турска страна участваха експерти от дирекциите „Икономическа полиция" и „Опазване и контрол на околната среда", а от Ямбол - „Административен контрол", „Общинска собственост и икономически дейности" и „Стратегии и програми". С приключването на проекта ще бъде издадена брошура на български, турски и английски език, в която ще се систематизира реализацията на начинанието.