Одобриха плановете за заетост на общините Болярово, Тунджа и Елхово
Одобриха плановете за заетост на общините Болярово, Тунджа и Елхово / netinfo

Регионалните програми за заетост на общините Тунджа, Стралджа и Болярово за включване в Националния план за действие по заетостта за 2008 година одобри на свое заседание комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие.

 Регионалната програма за заетост на община Болярово предвижда осигуряване на работа на 85 безработни лица. Необходимите средства за изпълнението на проекта са в размер на 172 268 лв., като почти 29 000 ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

Основна цел на предложената от община Тунджа регионална програма за заетост е социално-икономическата интеграция на безработните. Програмата цели осигуряване на заетост на 164-ма трайно безработни. Размерът на предвижданите средства за изпълнение на дейностите е 384 681 лв., като 32 000 лв. е съфинансирането от община Тунджа.

187 нискоквалифицирани и трайно безработни лица се очаква да бъдат наети за осъществяване на общополезни дейности в община Стралджа. Стойността на дейностите по програмата възлизат на 378 892 лв. Близо 64 000 лв. ще осигури община Стралджа.

Наетите лица ще бъдат ангажирани предимно с дейности по зимното поддържане, поддръжка на дворни пространства, поддържане на уличната и общинска пътна мрежа, дневна охрана на училища и детски градини, полска охрана на реколтата през идната година, контрол по чистотата, предпазване от пожари, бедствия и аварии.

 Дейностите са с продължителност от 3 до 12 месеца.