Одобриха плана за три местности край Сливен
Одобриха плана за три местности край Сливен / netinfo

Областният управител Христина Чолакова одобри със своя заповед плана на новообразуваните имоти, предоставени за ползване на граждани въз основа на актове по §4 за местностите „Чинтулово", „Девичково" и „Дъбака" в землището на Сливен. Заинтересованите лица могат да подават жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти чрез областния управител пред Административен съд - Сливен в 14-дневен срок от обнародването на заповедта.

От 15 юли 2008 г. на ямболска фирма е възложено изработването на помощен план, съдържащ данни за имотите, предоставени за ползване, имотите, съществували преди образуването на ТКЗС и ДЗС, както и план на новообразуваните имоти за територия по §4 в трите споменати по-горе местности. Съгласно договора това трябваше да стане до 30 ноември 2008 г., съобщават от областния пресцентър.

Планът е разгледан и приет от комисия, назначена със заповед на областния управител. Постъпилите 12 възражения са разгледани от комисията, като изпълнителят в определения срок е нанесъл съответните поправки в плана. Предстои обнародването на заповедта в Държавен вестник.