Обучиха членовете на СИК в Стралджа
Обучиха членовете на СИК в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

В община Стралджа се проведе обучение на членовете на СИК. В рамките на около два часа  представители на РИК Ямбол обучаваха хората, които пряко ще бъдат заети с провеждането на парламентарните избори по секции, съобщават от общинския пресцентър. Иван Георгиев, вр.изп.дл. кмет на общината откри срещата, изразявайки увереността си, че за пореден път общината ще се справи отговорно с важната държавна задача и пожела  успех на всички.

Обръщение към участниците в обучението направи и секретарят Атанаска Христова, след което щафетата поеха представителите на РИК – Екатерина  Янева и Нели Стоянова.  Лекторите представиха всеки от тематичните модули, свързани с организацията и работата на СИК, обърнаха внимание върху изборните книжа и начина на работа в деня на изборите.

Проследен беше целият път по участие на гражданите във вота, преброяване на гласовете, вписване на данни в избирателните протоколи, дори опаковането на книжата и предаването им в РИК.

 

Представителите на РИК отговориха на поставените въпроси,  разиграни бяха най-често срещани казуси, обърнато беше внимание на някои особености по провеждането на избори.