Обсъждат завършването на водния цикъл в Сливен
Обсъждат завършването на водния цикъл в Сливен / Дарик Сливен, Архив

Конкретни мерки, свързани с успешното завършване строителство на водния цикъл в Сливен са обсъдили на среща в петък представители на община Сливен и дружество „Хидросистеми”.

Целта е била набелязване на мерките, свързани с успешното завършване на проекта за реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на Сливен, финансирани по Програма ИСПА и Оперативна програма „Околна среда”.

Два са били обсъжданите подхода. Първият предвижда извършване на корекции по канализацията от интегрирания проект за водния цикъл-фаза 1 по програма ИСПА паралелно с реализацията на преработения проект, финансиран по ОП „Околна среда”. Втората дискутирана възможност е за предварително отстраняване на недостатъците и завършване на строително-монтажните работи по изградената около 6 км канализация по ИСПА и въвеждането ѝ в експлоатация, преди да се пристъпи към новите строително-ремонтни дейности по актуализирания проект, съобщиха от общинския пресцентър.

Според заместник-кмета по строителство Иван Манчев и двата варианта са логически обосновани. Те ще бъдат допълнително детайлизирани и ще бъдат представени за ново обсъждане следващата сряда.