Обсъждаха превенцията на изоставянето на деца в родилен дом
Обсъждаха превенцията на изоставянето на деца в родилен дом / Dariknews

Работна среща на тема "Превенция на изоставянето на деца на ниво родилен дом" се проведе в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Сливен. Във форума взеха участие представители на Регионалния център по здравеопазване в Сливен, МБАЛ „Д-р Иван Селимински"- Сливен, МБАЛ „Хаджи Димитър"- Сливен, Дирекция „Социално подпомагане" - община Сливен и екип от специалисти на Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

Основна цел на срещата бе да се уеднаквят дейностите по практическото приложение на "Методическо ръководство по превенция на изоставянето на деца на ниво родилен дом", което е утвърдено от Министерството на здравеопазването, Държавната агенция за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане, както и да се стимулира процесът на изграждане на междуинституционална професионална мрежа за взаимодействие, координация и сътрудничество между ангажираните институции на територията на общината.

В резултат на проведената работна среща представителите на различните институции поеха ангажименти за последващи действия. Планирани бяха и конкретни стъпки за координацията и сътрудничеството в процеса на работа за предотвратяване на изоставянето на деца на ниво родилен дом.