Общински съвет Стралджа проведе изнесено заседание
Общински съвет Стралджа проведе изнесено заседание / Община Стралджа

 

Готовност за работа при зимни условия и работа по разработване, кандидатстване и реализация на проекти, това са две от точките на Общински съвет Стралджа разгледани на изнесена сесия във Велико Търново.

Инвестиционната програма на община Стралджа  от 1 117 484 лв. става 1 320 382 лв.като допълнителния размер на капиталовите разходи ще се финансира от собствени бюджетни средства. Актуализацията на разчета за финансиране на капиталовите разходи, предложена от кмета бе обсъдена и подкрепена. Във връзка с очаквано преизпълнение на приходите  от твърди битови отпадъци, както и настъпили промени в плануваните разходи, приета беше и актуализацията на план-сметката за дейност „Чистота” за 2012г. Плануваните приходи в размер на 482 000 лв. се завишават на 540 000 лв. като очакваното преизпълнение се дължи на по-голямата събираемост на недоборите.

В Годишния план за 2013 г. за ползване на дървесина да бъдат включени отдели от Общински горски фонд- Каменец – широколистна дървесина – дърва за огрев и иглолистна дървесина, гласуваха още съветниците. В изпълнение на приетата  Общинска стратегия за развитие на социалните услуги 2011-2015г. и във връзка с повишения интерес за ползване на предоставяните от ЦОП/Център за обществена подкрепа/ Стралджа социални услуги, утвърдено беше увеличение в  капацитета на ЦОП Стралджа за 2013г.  от 15 на 20  деца и за 2014 г. – от 20 на 25.

На активно обсъждане беше подложено предложението за удължаване срока за внасяне на паричния капитал на „Солас нюа Александрово” ЕООД в размер на 6 788 620 лв.до месец декември 2013г.     Община Стралджа да сключи договор за финансов лизинг, по силата на който да поеме дългосрочен общински дълг за 78 500 лв. с цел закупуване на лек автомобил. За това решение гласуваха 9 от общо 13-те съветници. Също толкова подкрепиха  предложението на кмета за закупуване от частни лица  на имоти  с начин на трайно ползване – ниви в землището на Воденичане за изграждане на обект „Паркинг и пункт за зимно поддържане” на АМ”Тракия”.