Общински съвет Нова Загора прие Бюджет 2013 на Нова Загора
Общински съвет Нова Загора прие Бюджет 2013 на Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Засилени дебати предизвикаха приемане Отчета за касовото изпълнение на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове на община Нова Загора за 2012 г. и Бюджета на Общината за 2013 г  на днешната сесия.

 Общинският съветник Георги Вълчев нарече „смела крачка напред" проектобюджета за 2013г. След запалените дебати кметът Николай Грозев изрази надежда, че добрата съвместна работа на Общинското ръководство и местния парламент ще продължи и в бъдеще, за да се запази тенденцията  повишаване  процентът на местните приходи.

Кметът Николай Грозев изрази увереност, че проектобюджетът е издържан и въпреки амбицозната програма и множеството обекти в капиталовата програма, той е напълно изпълним. „Има и неща, които не сме заложили в проектобюджета, но работим по тях. Сред тях са проекта „Предпазване на селата Кортен, Асеновец, Брястово и Караново от скатови води", който е изпратен до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии на стойност близо 5 млн. лв. Проектът в културната инфраструктура, в който е в партньорство с общините Стара Загора и Раднево и др. на стойност близо 500 000 лв.

За Многофункционалната спортна зала, кметът заяви, че никога Общинска администрация не си е позволявала да изразходва повече финансови средства от необходимото.

 „Смятам, че това е едно добро решение и за бъдещето на децата ни, защото вместо да ходят по дискотеки и питейни заведения, за да употребяват алкохол и наркотични вещества, много от тях биха се радвали да прекарват свободното си време в тази зала.", каза още Грозев.

С 24 гласа „За", 3 „Против" и един „Въздържал се" Бюджетът на Община Нова Загора за 2013 г. беше гласуван и приет.