Общински съвет - Нова Загора довърши сесията си
Общински съвет - Нова Загора довърши сесията си / netinfo

С разглеждане на предложения за удължаване срока на договори за отдаване под наем на имоти публична и частна общинска собственост продължи прекъснатото през миналата седмица 53-то заседание на Общинския съвет в Нова Загора. Решенията, които взеха по време на втората част на заседанието си съветниците бяха свързани още с именуване на улици в квартал "Индустриален" в Нова Загора с с. Баня, като избраните имена са на хора свързани с историята на града, сред които е и името на архитектът му Лубор Байер.

Прието бе и предложението за присъждане на медал "Диньо Сивков" по случай 24 май и за съществен принос в развитието на образовението и науката в общината на 8 деятели на образованието и културата. Със свое решение Общински съвет - Нова Загора не даде съгласие да бъдат освободени от такса "Битови отпадъци" имоти държавна собственост. Решението бе взето във връзка с преписка по молба на областния управител Христина Чолакова.

Разгледана и приета като информация бе точката в дневния ред на заседанието касаеща проблемите на безопасността на движението във връзка с Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата 2007-2010г. Приета бе и информация за извършената работа от Временната комисия, избрана от Общинския съвет със задача проверка изпълнението на договорите и анексите, според които се извършвало сметосъбирането и сметоизвозването в общината през миналата година.