Община Тунджа се отчете
Община Тунджа се отчете / netinfo

Общият размер на приходите от разпореждане с общинска собственост достигна 1 755 285 лева, което е повече спрямо всички години през предходните мандати, съобщи в отчета си кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Разработена е Стратегия за управление и разпореждане с общинската собственост за периода 2008-2011 г., която беше утвърдена от Общинския съвет. Актуализирана е и Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти общинска собственост.

През този период бяха издирени и актувани като общински нови 452, предимно поземлени, имоти. Или днес общината е собственик на 3770 имота.

В съответствие с взетите решения от общинския съвет са проведени 19 търга, в резултат на които са сключени нови 64 договора за продажба на сгради, дворни места, земеделски земи и предоставени вещни права.

Общият брой на договорите за наем и аренда на земя, за наем и концесия на язовири, право на ползване и оземляване в края на 2008 г. е 271. Реализираните приходи са с общ размер 1 001 325.05 лв

В изпълнение на поетия пред жителите на общината ангажимент през 2008 г. е разкрит втори филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в село Тенево, финансиран със средства от общинския бюджет.

Изготвена беше Общинска стратегия за възстановяване и устойчиво развитие на националния културен паметник Еркесията като туристически обект.