Община Тунджа с награда за усилията по интеграцията на ромите
Община Тунджа с награда за усилията по интеграцията на ромите / Дарик Сливен, Архив

Награда за усилията, положени в насока за интеграцията на ромите получи община Тунджа. Това се казва в писмо, изпратено от Европейската комисия и Фондация „Отворено общество", Будапеща. Те поздравяват кмета Георгиев за това постижение и отправят покана за лично участие в конференцията и церемонията по награждаване, които ще се състоят на 11 и 12 октомври 2012 година в Будапеща, Унгария.

 Събитието се провежда под патронажа на Ласло Андор - европейски комисар по заетостта, социалната дейност и интеграцията. Повече от 200 участника от Европейския съюз и източните Балкани ще присъстват на конференцията, по време на която официално ще бъде даден старт на социалната мрежа MERI.

Кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев е поканен да представи опита, придобит по време на изпълнението на мерките за ромска интеграция в общината по време на семинар, който ще се състои на 11 октомври.

В същия ден, на официална церемония, ще бъде връчена и наградата. Участие в конференцията ще вземе и заместник-кметът по социалните въпроси в община „Тунджа" Станчо Ставрев.