Община „Тунджа” отбеляза Трети март
Община „Тунджа” отбеляза Трети март / netinfo

С тържество на хълм Бакаджиците и поднасяне на цветя пред паметника на загиналите руски воини и български опълченци община "Тунджа" чества националния празник Трети март. Кметът на общината Георги Георгиев и първият секретар на посолството на Руската федерация у нас Сергей Панкрушкин произнесоха приветствени слова пред граждани и гости.

Кратък рецитал, посветен на Руско-турската освободителна война, изнесоха младежи от с. Веселиново, женска група от Хаджидимитрово пя възрожденска песен. Венци и цветя пред паметника поднесоха още депутатите Александър Стойков и Светослав Тончев, зам. областният управител Нели Кадиева, кметът на Ямбол Георги Славов, председателите на общинските съвети на "Тунджа" и Ямбол, Кирчо Карагьозов и Татяна Петкова, председателят на Движение "Русофили" Стоян Проданов, представители на Дружество "Приятели с Русия и народите от ОНД", общински съветници, представители на политически сили, движения, съюзи и граждани.

Преди тържеството на Бакаджиците кметът на "Тунджа" Георги Георгиев и зам-кметът Мариета Сивкова поднесоха цветя от името на община "Тунджа" пред Паметника на възрожденците на тържествената церемония в Ямбол.