Общежитие от европейски тип за учениците от област Сливен
Общежитие от европейски тип за учениците от област Сливен / личен архив

Започва проектиране на европейско общежитие за ученици от област Сливен, съобщи началникът на Регионалния инспекторат в Сливен Бисерка Василева. 9-етажната сграда на ул. „Лъвова чешма“ № 2, която е държавна собственост и сега се стопанисва от Професионалната гимназия по строителство и геодезия в града, ще бъде превърната в общежитие. Всяка стая ще бъде оборудвана за по двама ученици, ще има самостоятелен санитарен възел, а наемите ще бъдат около 30 лева.

Общежитието ще се ползва от 270 ученици, като на всеки етаж ще има възпитател. На първия етаж в сградата ще бъде изграден фитнес салон. Трапезария и читални с интернет ще бъдат другите необходими придобивки за обитателите на общежитието. До март трябва да бъдат готови разчетите за реновирането на сградата.

Учебният ресторант на учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство в Сливен ще бъде готов до края на месец април. На второто ниво ще бъдат оборудвани 2 хотелски стаи за стаж и на учениците в т специалността хотелиерство, каза още Бисерка Василева.