Обраха жена в Сливен и самотно живеещ мъж в Градско
Обраха жена в Сливен и самотно живеещ мъж в Градско / Dariknews. Архив

360 лева, лични документи и мобилни телефони са откраднати от 54- годишна жена в Сливен. Неизвестен извършител на 10 август около 15 часа, в кв."Ст.Заимов", използвайки сила е откраднал дамската чанта на потърпевшата.

Служители на РУ-Котел са задържали 18-годишен младеж за кражба от дома на самотноживееж 76-годишен мъж в село Градец.

На 9 август, около 17,00 часа, арестуваният е влязъл в дома на възрастния мъж и е извършил кражба на сумата от 8 лева и други вещи. По време на кражбата той е забелязан от собственика. Направил е опит да избяга, като на улицата пред дома на потърпевшия е отправил закани и нецензурни думи към възрастния мъж и други жители на селото. Крадецът е задържан за 24 часа. Той е криминално проявен за извършване на други кражби. Работата по случая продължава.

В Нова Загора са задържани двама мъже за кражба на дърва. След получен сигнал в 19,05 часа на 10 август полицейските служители са хванали в момент на кражба на дърва от овощна градина в село Кортен двама мъже на 52 и 27 години. Задържаните са криминално проявени. Те са от село Чинтулово и Сливен. В тях е намерен и иззет моторен трион. Двамата остават в ареста за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Шест броя неработещи маломаслени прекъсвачи, собственост на ДП"НКЖИ" гр.Пловдив са задигнати от складова база, намираща се в района на ж.п гарата в Нова Загора.

В 15,15 часа на 10 август от телефон 112 е получен сигнал за взломени стъкла на апартамент в кв. "Тракия" в Нова Загора и стъкла на два леки автомобила с пловдивска регистрация, собственост на 38-годишен мъж от града.

По случаите са образувани са досъдебни производства.