Обраха възрастни хора в Ямболско
Обраха възрастни хора в Ямболско / Dariknews, Архив

За три кражби на възрастни хора в Ямболско, съобщават от полицията. При първата е обран 74-годишна жена. На 6 януари около 13.30 часа в близост до търговски обект неизвестен е откраднал от найлонова торбичка лична карта, дебитна карта, златно синджирче и 50 лева.

76- годишен дядо е подал сигнал в полицията, че на 9 януари около 18.15 чаа от багажника на велосипеда му са откраднати инструменти и 250 лева от платнена чанта.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия ямболските полицаи са разкрили  извършителите - мъже на 22 и 31- години от Ямбол. Двамата са криминално проявени и осъждани за кражби.

Случая се разследва в РУ «Полиция» - Ямбол.

На 17 януари 74-годишен жител на село Маленово е подал сигнал в РУ "Полиция" Стралджа, че сутринта около 6. 00 ч., през незаключена входна врата е проникнато в дома му и е извършена кражба на дебитни карти, лични документи и сумата от 400 лева.

При проведените бързи издирвателни мероприятия, стралджанските полицаи са установили че автор на деянието е 50-годишна жена от същото село. Установено е, че жената вече осъждана за кражба.

По случая работи РУ "Полиция" - Стралджа.