Обявиха трета тръжна сесия за отдаване на земи
Обявиха трета тръжна сесия за отдаване на земи / netinfo

Трета тръжна сесия за отдаване под наем и аренда на земи от Държавния поземлен фонд обяви Областна дирекция „Земеделие и гори"- Сливен. Това съобщи за Дарик директорът на институцията Люба Грозданова.

Крайният срок за подаване на документи е 16 април, а търът ще се проведе на 17 април. Общата площ земя, за която е обявена тръжната сесия за област Сливен е 1 408 декара. За община Сливен земеделските земи за полски култури са 321 декара, а трайните насаждения са 16 672 декара.

В Новозагорско земите, които се отдават по наем или аренда са 481 декара полски култури и 27 дка трайни насаждения, а в Твърдица декарите полски култури са 481 декара. В община Котел терените полски култури са 393 декара. Земеделските стопани сключват 5-годишни договори за полските култури, а договорът за трайните насаждения е според вида на насаждението и амортизационния му срок, обясни Грозданова.

За да участват в търга производителите трябва да са регистрирани като земеделски производители, да внесат банков депозит и да нямат задължения към ДФ „Земеделие” и Агенцията по приходи. Информация за обявените имотите е поставена на табла пред Областната и общинските служби по земеделие. До момента няма подадени заявления за участие в третата тръжна сесия, информира Люба Грозданова.