Обявиха номинациите за приза Полицай на месец август
Обявиха номинациите за приза Полицай на месец август / netinfo

Пет полицейски операции са номинирани през месец август за Сливенска област. Сред тях са заловени крадци на метална тръба на стойност около 1000 лева. Извършителите са девет пълнолетни лица, от които трима са криминално проявени.

При друг от случаите са задържани 12 500 кутии цигари без бандерол. В резултат на друга операция е неутрализирана организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества, действала на територията на Сливен,  Бургас и "Слънчев бряг". В жилищата обитавани и използвани от задържаните лица са намерени иззети съоръжения /колби, термометър и др./, материали и прекурсори, използвани за производство на синтетичен наркотик. Иззеха се също около 70 гр. метаамфетамин, около 400 гр. кокаин, хапчета  екстази, марихуана, електронни везни, множество СИМ-карти, два газови пистолета преправени за стрелба с бойни патрони и боеприпаси за тях.

Номинирани са и полицаите задържали  трима души при грабеж, извършен в градския парк в Нова Загора, при който е  заплашена с пистолет 19-годишна девойка .

Наградата Полицай на месеца се присъжда на служители на ОДВМР - Сливен след гласуване на журналисти за номинираните разкрити случаи през съответния месец.