Областният управител поиска рампи за инвалиди до края 2006-та
Областният управител поиска рампи за инвалиди до края 2006-та / netinfo

Областният управител Христина Чолакова изпрати писма до кметовете на четирите общини от областта, в които им напомня изискванията на Закона за интеграция на хора с увреждания, до 31 декември т.г. да им бъде осигурен достъп до обществените сгради и съоръжения. „Във връзка с това и по повод предстоящия Международен ден на хората с увреждания – 3 декември, се обръщам към Вас с молба да ни уведомите в кратък срок за предприетите от Ваша страна действия за изпълнение на нормативните документи с оглед създаване на нормални условия за живот на хората с увреждания”, се казва в писмото.

Още през 2004 г. сградата на Областна администрация Сливен бе направена достъпна за хората с физически увреждания. Изградена бе рампа с подходящ наклон и настилка и подход откъм пешеходната зона на града. На партера бе изграден и санитарен възел, съобразен със специфичните изисквания на инвалидите.

Днес областният управител се срещна с представители на Общинската организация на инвалидите гр. Сливен, Съюзната организация на слепите, Съюза на диабетно болните, Съюза на глухите и др. По време на работната среща бяха дискутирани проблемите на достъпността във всички сфери на обществения живот. Срещата е по повод Международния ден на инвалидите - 3 ти декември.