Областна администрация - Сливен с престижна награда
Областна администрация - Сливен с престижна награда / netinfo
Секретариатът на Асамблеята на европейските региони присъди награда на Областна администрация - Сливен като признание за това, че е представила най-добре структурираните доклади за дейностите по програма „Сентурио”. Грамотата, която пристигна тези дни в Областната администрация, е подписана лично от Генералния секретар на асамблеята Клаус Клип и координаторите по програма „Сентурио” Орсоля Фаркас и Роберт Химсл.

Проект „Сентурио” стартира през юли 2004 г. с финансовото съдействие на програма „ИНТЕРЕГ IIIС” и водещ кандидат Асамблеята на европейските региони. Партньори по проекта са 49 региона от Европа, обединени в 16 тематични партньорства. По приоритет устойчив и качествен туризъм в партньорство работиха Регионално министерство „Средиземноморие” - регион Пулия, Италия, Областна администрация – Сливен, България, и Областен съвет на Васлуи, Румъния.

Асамблеята на европейските региони е създадена през 1985 г. Обединява 250 региона от 32 държави и 14 международни организации, а мисията й е да бъде гласът на европейските региони и ключов партньор за институциите по всички въпроси от регионално естество. Тя прави възможно регионите да формират основната връзка между Европейския съюз и гражданите и подкрепя разнообразието на регионите.