Областна администрация – Сливен на 10 години
Областна администрация – Сливен на 10 години / netinfo

С благослов на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий бе отбелязана 10 – годишнината от създаването на Областна администрация – Сливен. В обръщение към екипа на Областна администрация настоящият областен управител Христина Чолакова, заяви: „10 години Областна администрация – Сливен това са години на ентусиазъм, дръзновение, години в които администрацията израстваше с всеки изминал ден. Години, в които трупахме административен капацитет, повишавахме нашата административна култура. От десет години насам смея да твърдя, че семейството – Областна администрация работи сериозно за утвърждаване на ролята и авторитета институцията. Тук е и мястото да изкажа своята благодарност към моите предшественици, които положиха основите на институцията, и които през всичките тези години работиха умно, интелигентно и прилагаха административни техники и подходи, които водеха за утвърждаване на ролята - институцията Областен управител”.

През изминалите години областни управители на Сливен са били Пеньо Семков, Стефан Генов, Минко Василев, Иван Благоев. На официалното честване присъстваха зам- министрите Ангел Иванов, Гьонер Рамис от Министерството на държавната администрация и административната реформа, народните представители Кръстанка Шанклиян и Диана Хитова, кметове и зам. кметове на четирите общини, председатели на Общински съвети.

На 8 януари в Държавен вестник е обнародван Указ №1 от 1999г. на Президента на Република България за утвърждаване на границите, административните центрове на области и общини, включени в тях.