Обединиха се клубовете по джудо в Сливен
Обединиха се клубовете по джудо в Сливен / Дарик Сливен, архив
Обединиха се клубовете по джудо в Сливен
51204
Обединиха се клубовете по джудо в Сливен
  • Обединиха се клубовете по джудо в Сливен

 

Обединяването на двата клуба по джудо в Сливен – „Ставен” и „Хаджи Димитър” обяви днес изпълнителният директор Лъчезар Темелков. „Години наред исках това да се случи, това е желанието и на кмета на града Кольо Милев, който каза, че в Сливен спортовете трябва да имат по един водещ клуб” – каза в интервю за Дарик Темелков.  Той припомни, че СК „Ставен” вече втора година е на трето място в България, а „Хаджи Димитър” са с изключително добри резултати в този спорт и такова обединение би дало на новото формирование възможност да гони класирането на първо място в България в джудото.

Обединеният клуб ще се казва „Ставен” – уточни Темелков, остава Управителният съвет, ръководството. Двамата треньори от „Х. Димитър” стават екип с двамата треньори от „Ставен”, ценен е дългогодишният опит на старши треньора Георги Велев – доказан специалист в тази област. Лъчезар Темелков допълни, че има начертан план как да се работи с подрастващите и оцени високо факта, че клубът вече има 200 деца, от които може да се избира в категориите.

„В събота, 10 март, имаше Държавен личен шампионат и вече е факт – те се бориха от името на СК „Ставен” и донесоха 12 медала, което е много добър резултат” – оцени Темелков.

Пред СК „Ставен” предстоят много състезания. Натали Сосерова, Бетина Темелкова и Велиан Велев са взели участие на турнир в Загреб, следващата седмица има Европейска купа в Анталия, където ще има състезател на сливенския клуб. На 23 март за Испания ще летят Калоян Раднев и Божидар Темелков за участие в състезание за европейска купа, на 31 първи март състезатели от „Ставен” ще участват в държавен личен шампионат по самбо за старша възраст.