Няма споразумение за съставите на СИК Сливен
Няма споразумение за съставите на СИК Сливен / netinfo

Политическите сили в община Сливен не постигнаха споразумение за разпределението на квотите в секционните избирателни комисии за предстоящите избори за евродепутати.

На проведените на 11 април консултации единствено ДПС е отказала да подпише протокола с мотива, че желае повече места в СИК, каза секретарят на общината Петя Руменова.  До 16 часа на същия ден се очакваше да се постигне споразумение и протоколът да бъде подписан и изпратен в РИК. Да подпише документът, обаче, е отказал представителят на Коалиция за България Мартин Славов. Според него в подготвения протокол местата за председатели на СИК на Коалиция за България са били с 30 по-малко от договорените 92.  Петя Руменова съобщи за Дарик, че се касае за техническа грешка.

Преговорите ще бъдат подновени в 9 на 12 април. При първите консултации за разпределение на квотите се е стигнало до споразумение 395 места в комисиите да са за представителите на Коалиция за България, 303 за НДСВ и 183 за всички останали парламентарно представени пратии. Представителите на ГЕРБ, които също са взели участие в консултациите, ще водят преговори с получилите квоти политически партии и коалиции, за отстъпени места в СИК.