Няма да глобяват собствениците на коли с вече поставени газови уредби
Няма да глобяват собствениците на коли с вече поставени газови уредби / DarikNews.bg, архив

Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година се отнасят само за граждани, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба.  На гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС.

Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство.

Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона. Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС по време на периодичния технически преглед.

Тези граждани, които все пак желаят да подменят регистрационните си талони са длъжни да представят документите за монтажа на уредбата и проверката на монтирана газова уредба от периодичния технически преглед, съобщиха от КАТ Сливен.