Новозагорските социалисти с декларация за АБВ
Новозагорските социалисти с декларация за АБВ / Дарик Сливен, архив

Общинската организация на БСП в Нова Загора номинира лидерът на партията Сергей Станишев за водач на листата за кандидати за евродепутати. Останалите номинирани са евродепутатът Евгени Кирилов и кандидатът за народен представител на последните парламентарни избори доц. Димитър Динев. На заседанието на общинската конференция днес социалистите в Нова Загора излязоха с декларация относно заявеното предстоящо участие на движение АБВ в изборите за Европейски парламент. „… считаме, че намеренията и действията на представителите на движение АБВ са в пряко и остро противоречие с целите, политиката и интересите на БСП. Подобно поведение цели излизането на партията ни от властта, което ще е пагубно за държавата, гражданите и за самите нас като социалисти.

Тежко е, че наши другари, за които сме работили по време и след  предизборни кампании, които сме подкрепяли като съмишленици и съпартийци в трудни времена,  по този безотговорен и неприемлив начин застават на практика срещу партията, осигурила им участие във властта на най-високо равнище и присъствие в престижни европейски структури” - пише в декларацията.

По-нататък членовете на БСП изтъкват своята убеденост, че правителството, оглавявано от Пламен Орешарски, е възможно най-добрият избор за държавата в настоящето, като „доказателствата за това са във вече предприетите действия в социалната и икономическата сфера, които, вярваме, са стъпка към последващи разумни управленски решения”.

Декларацията, която ще бъде изпратена до Националния съвет на БСП е приета със 101 гласа „за“, „против“ - 0 и въздържал се - 0, съобщава председателят на ОбС на БСП в  Нова Загора Георги Георгиев.