Нови 48 безработни започнаха работа в община Тунджа
Нови 48 безработни започнаха работа в община Тунджа / netinfo

 

48 души започнаха работа в 30 населени места в община Тунджа на длъжността „Работник поддръжка на пътищата”, съобщиха от общината. Те са назначени по проект „Подкрепа за заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Това са продължително безработни лица, насочени от Дирекция „Бюро по труда” – Ямбол. Те ще работят за период от една година по трудов договор на 8 часа работен ден. Възнаграждението, което ще получават, е в размер на минималния осигурителен праг за длъжността, който е 380 лв. и по 0,6 % за всяка прослужена година трудов стаж.

Селата, в които са разпределени лицата на длъжност „Работник поддръжка на пътища” са: Безмер, Ботево, Бояджик, Веселиново, Генерал Инзово, Голям манастир, Гълъбинци, Дражево, Дряново, Завой, Златари, Калчево, Коневец, Крумово, Кукорево, Маломир, Миладиновци, Могила, Овчи кладенец, Окоп, Роза, Симеоново, Сламино, Скалица, Стара река, Тенево, Хаджи Димитрово, Ханово, Чарган и Челник.

Към момента в община „Тунджа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са назначени общо 215 продължително безработни лица.