Нова Загора почете Васил Левски
Нова Загора почете Васил Левски / Общински пресцентър Нова Загора

За да поднесат цветя на паметната плоча на Васил Левски и да се преклонят пред човека, чието име е синоним на свободата, на пълното себеотдаване, на дълбоката вяра в Идеала, днес 19 февруари 2013г. кметът на Община Нова Загора Николай Грозев заедно със общински съветници,заместник -кметовете Галя Захариева и Маргарит Тодоров и началници на отдели и служители на общинска администрация посетиха училище „Христо Ботев" - начален етап. Присъстваха още членове на РК „Традиция" Нова Загора, деца от НУ „Любен Каравелов" от клуб „Млад родолюбец",  служители на РИМ Нова Загора, членове на НЧ „Напредък 2001", граждани.

Кратка програма за живота и делото

Нова Загора почете Васил Левски
netinfo
на великия син на майка България изнесоха ученици от IV а клас, като в ролята на Апостола на свободата успешно се превъплъти Драгия Иванов. Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на Апостола на свободата.

Инициативите по случай отбелязването на годишнината от гибелта на Левски ще продължат с вечер, посветена на 140 години от обесването на Васил Левски (1837 - 1873)  в Клуб на дейците на културата, организирана от Община Нова Загора, НЧ „Д. П. Сивков - 1870" и НЧ „Напредък - 2001"