Нова Загора отбеляза Деня на Земята
Нова Загора отбеляза Деня на Земята / netinfo

С поредица от събития с участието на деца от училища и детски градини Община Нова Загора се присъединява към отбелязването на Деня на Земята. Около каузата се обединяват близо 150 участници от СОУ „Иван Вазов”; СОУ „Христо Ботев”; НУ „Л. Каравелов”; НУ „Св. Паисий Хилендарски”; ОУ „Хр. Смирненски”; ЦДГ № 3; НУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Коньово; ОУ „Св. П. Хилендарски” с. Стоил войвода; ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Богданово.

Веска Вълчева, началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” откри официално Деня на Земята в Клуба на дейците на културата. Тя поздрави участниците и ги запозна с историята на Деня на Земята и каузата, която той подкрепя. С организираните мероприятия в пролетния следобед на 21 април Община Нова Загора става част от това, което се прави на планетата в името на този ден, в пълно съответствие с темата за 2012 г.: „Милиард действия в зелено”.

„Действията в зелено” в Нова Загора започнаха с изработването на икебана с природни материали в детския отдел на библиотеката. Аранжираните цветни композиции дадоха възможност на децата да покажат своето въображение, но тайната на красотата на всяка една от тях се дължеше и на грижата и любовта към природата, вплетени в клонките, цветята, мъхчетата…

Пред НЧ „Д. П.Сивков – 1870” 25 деца изпъстриха с разноцветни тебешири алеята.

Площадката пред читалището се преобрази в модно дефиле, организирано от НУ „Любен Каравелов”, представящо колекцията „От нищо нещо”.

Бяха показани тоалети от найлонови торбички, тоалетна хартия, кори за яйца, кофички от кисело мляко и всевъзможни отпадъци.