Нова Загора чества  24  май
Нова Загора чества 24 май / Дарик@ Ренета Стефанова

С празнично шествие по главната улица на Нова Загора бе отбелязан днешния 24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието взеха участие ученици и учители от новозагорските среднообщообразователни училища, началните и основни училища в града, както и училищата в селата Стоил войвода, Богданово и Съдиево.

По повод празника новозагорските учители Мариана Пакова от СОУ „Христо Ботев", Иван Цветанов- директор на НУ „Любен Каравелов" Нова Загора получиха почетно отличие на Министерството на образованието и науката.

Медали „Диньо Петров Сивков" за съществен принос за развитието на образованието и науката и за постигнати високи резултати с учениците, които обучават получиха Лиляна Стоянова, Илка Борисова, Катя Игнатова, Мария Гарушева. С почетен плакет със знака на Община Нова Загора бяха наградени 15 абитуриенти-отличници от Випуск 2009.

Тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост приключи с изпълнения на танцьорите от ДЮФА „Загорчета" с главен художествен ръководител Енчо Енчев.