Нова поливна система за зелените площи в центъра
Нова поливна система за зелените площи в центъра / Дарик Сливен

Пред завършване са всички участъци в обхвата на проекта за реконструкция и модернизация на ларгото и площада в Сливен, информира заместник-кметът по устройство на територията Иван Манчев.

Фирмите изпълниха задълженията си по строителните работи по целия проект и спазиха напълно графика. Завършват се зелените площи, засаждат се още някои видове растителност, което трябва да приключи тази седмица.

Изгражда се нова поливна система, която е извън проекта за реконструкция на пешеходната зона на град Сливен. Тя ще заработи съвсем скоро и ще е свързана със съществуващите сондажни кладенци, които вече са узаконени. Изгражда се помпена станция на сондажния кладенец до паметника на Хаджи Димитър, за да не се ползва поливния водопровод.

Ще се поставят още кошчета за отпадъци и пейки около църквата „Свети Димитър”. Усилено се работи по водните площи, които трябва да бъдат приведени в съответния режим на работа след направените 72-часови проби.

Първоначално екип от двама души ще поддържа и чисти фонтаните. Те ще имат ангажимент за цялостно поддържане на водните площи през летния сезон.

 

Направена е препоръка двете детски площадки на ларгото да бъдат оградени, за да отговарят на всички изисквания. Изпълняват се отделни предписанията на комисията за допълнителни огради и съоръжения.