Нова Загора
Нова Загора / Цветан Василев
Нов вид наркотик откриха при спецация в Нова Загора
93996
Нов вид наркотик откриха при спецация в Нова Загора
  • Нов вид наркотик откриха при спецация в Нова Загора
Нов вид наркотик „Перник” откриха в ромския квартал „Шести” в Нова Загора. При акция на жандармерия и полицаи, проведена 30 минути след полунощ, са задържани двама мъже в момент на сделка и употреба на наркотици.

Нова Загора
Цветан Василев



При задържането на мъжете в ръцете на единия е имало нож и се е държал агресивно. Откритите наркотици в колата, до която са били задържаните, са от различен вид и предназначени за продажба. Открити са в тайници в колата, един от които е бил  в скоростния лост. Подобни акции в ромския квартал „Шести“ в Нова Загора са почти ежедневие, разказаха полицаите.

Нова Загора
Цветан Василев



Началникът на полицейския участък в квартала ст. инспектор Даниел Младенов заяви, че „наркотиците са много сериозен проблем". Той отбеляза, че те са причина за други престъпления. "Предпоследния път, когато хванахме 40 гр. хероин, деца ми обясняваха как баща им продавал хероин, за да ги издържа. Имаше доста добре изградена лична теза за това, че той трябва да продава наркотик“, каза Младенов.

Нова Загора
Цветан Василев



По думите на полицаи в кв. „Шести”  наркопласьорите са много изобретателни и използват различни начини за укриване на дрогата, но опитите им винаги са безуспешни.

Тепърва ще се установява точното количество и вида на заловената снощи дрога, както и свързаните с канала лица.