Нов областен председател на БСП – Сливен
Нов областен председател на БСП – Сливен / личен архив

Корнелий Желязков е новият областен председател на БСП – Сливен. Той е бил избран на първото заседание на новия Областен съвет на партията, провело се на 23 юли. Гласуването на 18-те членове на Съвета е било тайно, проследено от тричленна комисия с председател Деян Дечев – лидер на Общинския съвет на БСП – Сливен, и членове Йордан Крълев /лидер на БСП в Твърдица/ и Георги Георгиев /лидер на БСП Нова Загора/. От присъствалите 18 членове на Областния съвет всички са упражнили правото си на глас и всички бюлетини са били действителни, съобщи за Дарик Деян Дечев. 11 са били гласовете за Корнелий Желязков и 7 за Мариета Петкова.

На заседанието са избрани и заместник-председатели на Областния съвет – Йордан Крълев и Георги Георгиев. Засега в Съвета няма представител на организацията на социалистите в Котел, тъй като там предстои отчетно-изборен цикъл за избор на председател на Общинския съвет на БСП.

Корнелий Желязков бе избран за областен председател на БСП часове след като бе обявено назначението му като заместник-кмет на Община Сливен. Като областен лидер на БСП той заема мястото на Асен Гагаузов, тъй като, след промени в Устава на партията, постовете народен представител и областен председател на БСП не могат да се съвместяват.