Номинации за „Полицай на годината” 2013
Номинации за „Полицай на годината” 2013 / Дарик Сливен, Архив

Номинации за „Полицай на годината” ще се проведат в Сливен. Номинирани са трима служители от РУП Сливен и Котел.

Марина Кулева, разследващ полицай към РУП-Сливен. Кулева спечели приза „полицай на месец” май за задържането на трима мъже и едно непълнолетно момче за кражба на стойност 12 000 лева.

За периода 15 април- 17 май четиримата са извършили кражба на ел.проводници, ел.двигатели , шевни машини и други детайли на обща стойност около 12 000 лева.

Втората номинация е за Антон Тонев, главен полицай в група „Криминална полиция” към РУП-Котел. Гл. полицай Тонев и колегите му разкриха кражба на 500 гр.златни накити и 120 000 лв. Кражбата е извършена на 27 юни от дома на 38-годишен мъж в Котел.

След проведени оперативно-следствени действия, на 19 юли полицейските служители  установяват и задържат извършителя. Той е мъж на 28 години криминално проявен  за кражба. Откраднатите пари и злато са прибрани в раница, която по-късно е заровена в гориста местност, на 20 км. извън Котел.

Добрин Койчев,инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен е третата номинация. Той участва в разбиването на лаборатория за синтетични наркотици.

След разбиването й в кв. „Република“ криминалистите установили, че собственикът й е изградил друга - в сливенското село Калояново, в дома на братята Д.К. /45 г./ и П.К. /54 г./.

На 5 ноември е предприето претърсване в жилището им. Двамата са задържани в момент на производство на метамфетамин.

Наградата се връчва за проявен висок професионализъм, доблест, морал при изпълнение на служебните задължения, безкомпромисност в борбата с престъпността и обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Носителят на приза ще бъде определен след гласуване от сливенските журналисти. Инициативата за връчването на приза е на пресклуб „Сливен” и пресцентъра на Областната дирекция на МВР.