Николай Грозев прие на вечерно парти абитуриенти-отличници
Николай Грозев прие на вечерно парти абитуриенти-отличници / netinfo

За четвърта година кметът на Нова Загора Николай Грозев покани абитуриентите- отличници на вечерно парти в градината на Община Нова Загора. В 20.00 часа на 21 май кметът Грозев посрещна зрелостниците-отличници от четирите средни училища в града и придружаващите ги директори на учебните заведения. На приема присъстваха и заместник-кметовете на Община Нова Загора Галя Захариева и Данка Чиликова, секретарят на Общината Веселина Трънова, началниците на отдели „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика” Соня Петрова и „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева.

Както всяка година за всеки от младежите в края на вечерта беше подготвен подарък- снимка в рамка с личното послание на кмета Николай Грозев към завършващите зрелостници.

”От 12 години очаквате този миг, когато ще кажете „сбогом” на класните стаи, на уроците, тревогите, напрежението преди контролна или изпитване. Ще въздъхнете с облекчение, защото ви е омръзнало да слушате вечните напътствия на родители и учители – какво и как да направите, как да се държите, какво още да постигнете, в какво да вярвате. И дори няма да ви се вярва, че всичко това ще ви липсва скоро. Тогава си спомнете за родното училище, за родния град, за хората, които винаги са ви подкрепяли и обичали и винаги ще милеят за вас, когато сте успели и когато не сте, когато сте щастливи и когато не сте, когато сте уморени от търсене на истината или сте изгубили вярната посока. Защото, когато човек загуби вярната посока винаги се връща там, откъдето е тръгнал. Намерете и вие себе си и своята посока! Бъдете щастливи! На добър час мили момичета и момчета!” – обърна се към тях Николай Грозев.

Поздрав към ръководството на общината и кмета Грозев отправи ученичката от ПГСС Звездалина Тодорова, която е и носителка на тазгодишната стипендия на Ротари клуб - Нова Загора.